Ku konceptualizácii mäkkej moci v teórii medzinárodných vzťahov - Tokár, Ľubomír
Diskusia o koncepcii "mäkkej moci" (soft power). Analýza potenciálnych aktérov medzinárodných vzťahov v 21. storočí. Meniace sa charakteristiky medzinárodných vzťahov, v ktorých u niektorých aktérov čiastočne prichádza k transformácii stratégie presadzovania svojich záujmov prostredníctvom inej ako tzv. "tvrdej moci"