Pozícia eura v medzinárodnom menovom systéme - Nemec, Marián
Oblasti použitia národných mien v medzinárodných hospodárskych vzťahoch. Funkcie mien v medzinárodných vzťahoch. Vývojové tendencie. Najnovší vývoj - zavedenie eura v r. 1999. Príčiny zmien v postavení dolára a eura.