Limity a negatíva ekonomického rastu - Žúdel, Branislav
Zhodnotenie prípadných negatívnych aspektov hospodárskeho rastu a slabé stránky jeho ukazovateľov pomocou deskriptívnej analýzy. Fyzikálne hranice hospodárskeho rastu a hypotéza vyčerpania prírodných zdrojov. Kritika tradičnej koncepcie hospodárskeho rastu, resp. kritika vyzdvihovania nadmernej spotreby ako dimenzie kvality života. Problémy pri meraní výkonnosti ekonomiky a alternatívne ukazovatele ku HDP.