Hodnotenie inovačného potenciálu - Jachymovič, Viliam
Inovačná schopnosť je v súčasnosti považovaná za ultimatívnu podmienku konkurencieschopnosti všetkých druhov podnikov. Najznámejšie metódy hodnotenia inovačného potenciálu : metóda Balanced Scorecard, audit konkurencieschopnosti podniku, audit inovačného potenciálu, aplikačné postupy poradenských firiem, metodika spracovania inovačných charakteristík podľa OECD, European Innovation Scoreboard (EIS). Uvedené základné metodiky hodnotenia inovačného potenciálu sú v neustálom vývoji.