Podpora malého a stredného podnikania v SR - Vidová, Jarmila, 1967-
Malé a stredné podniky sú základom ekonomiky. Prostredníctvom zakladania a rastu firiem tohto druhu sú vytvárané nové pracovné miesta, nové produkty s vysokou pridanou hodnotou a služby, vstupujúce na európske a svetové trhy a tak sa zvyšuje konkurencieschopnosť Európy. Malé a stredné podniky sa stretávajú s mnohými problémami predovšetkým pri získavaní dostatočných zdrojov a dotýkajú sa ich aj problémy s rastom nákladov na administratívu, čo je spôsobené úpravami na všetkých úrovniach riadenia verejného života.