Activity based management - Trunkvalter, Ľuboš
ABM je disciplína, ktorá sa zameriava na riadenie aktivít podnikových procesov ako na cestu ku kontinuálnemu zlepšovaniu tak hodnoty poskytovanej zákazníkom, ako aj zisku, ktorý poskytnutím tejto hodnoty vznikne. ABM využíva ABC informácie o nákladoch a výsledky merania výkonnosti k ovplyvneniu správania sa manažmentu. Cieľom ABM je dosiahnuť nielen vyššiu ziskovosť podniku, ale aj vyššiu výkonnosť, čo je predpokladom rastu trhovej hodnoty podniku. Pre naplnenie tohto cieľa sú nevyhnutné správne manažérske rozhodnutia podložené údajmi o vývoji kritických faktorov úspechu. ABM ako systém. Vzťah ABM a procesného manažmentu. Zlepšovanie procesu na základe procesného manažmentu a ABM. ABM však neskrýva iba pozitíva. S presnejšou a detailnejšou informovanosťou rastie aj nákladnosť samotnej koncepcie. Ide hlavne o nárast požiadaviek na informačný systém a ďalších administratívnych nákladov.