Akčný plán rizikového kapitálu Európskej únie - Kopkáš, Peter
V súčasnosti sa hľadajú možnosti, ako podporiť investície do rozvoja podnikania. V zahraničí je jednou z najrozšírenejších foriem investovania do malých a stredných firiem tzv. rizikový kapitál (venture kapitál), ktorý sa v Slovenskej republike doteraz málo využíva. Rizikový kapitál je jednou z najúčinnejších foriem ako naštartovať malé a stredné podnikanie. V tejto súvislosti si treba uvedomiť jeho existenciu. Podpora tejto oblasti financovania.