K niektorým aspektom budovania diplomatickej služby Slovenskej republiky - Rusiňák, Peter
Problematika diplomatickej služby. Vzťah medzi zahraničnou politikou štátu a diplomatickou službou ako nástroja na jej realizáciu. Zmeny, ktorými prechádza diplomatická služba, vrátane diplomatickej služby SR, v období globalizácie, s dôrazom na jej prístup, nových aktérov, metód, agendy a pod.