Hypotekárna kríza v USA - Demjan, Valér
Aktuálna hypotekárna a úverová kríza v USA ako najvýznamnejšia skúška vývoja finančných trhov a centrálnych bánk. Výsledok - prepad akciových, komoditných a forexových trhov. Základ úverovej krízy - uvoľnená menová politika FEDu, strata obozretnosti finančných inštitúcií, sekuritizácia hypotekárnych cenných papierov a zlyhanie funkcie ratingových agentúr. Dôsledky hypotekárnej krízy. Globálne dopady.