Disonančný charakter slovensko-maďarských vzťahov (hľadanie príčin) - Kupkovič, Miroslav
Slovensko - maďarské medzištátne vzťahy, konfliktnosť. Problémy v oblasti politickej a komunikácii. Maďarské národnostné menšiny. Integrácia maďarského národa. Politika hospodárskej integrácie maďarského národa.