Ropa a jej budúcnosť - Grešš, Martin, 1978-
Analýza vrcholu ťažby, ktorý pravdepodobne nastane v priebehu niekoľkých rokov prípadne dekád. Vznik ropy. Organická teória. Teória konvergencie uhľovodíkov. Cena hotových produktov.