K otázke vymedzenia zahraničnej politiky štátu a jej základných determinánt - Weiss, Peter
Štát ako účastník medzinárodných vzťahov. Zahraničná politika ako atribút suverenity štátu. K vymedzeniu kategórií raison d`état a národný záujem ako nástroj formovania a pochopenia zahraničnej politiky. Základné determinanty zahraničnej politiky štátu.