Teoretické otázky vzťahu ekonómie a životného prostredia - Gálová, Lucia
Analýza vzťahu ekonómie a životného prostredia v dielach veľkých ekonómov 18., 19., storočia a koniec 20. storočia. Vzťah hlavných ekonomických prúdov k danej otázke. Podstata environmentálnej ekonómie, ekonómie prírodných zdrojov a ekologickej ekonómie. Vznik a podstata konceptu trvalo udržateľného rozvoja.