Stredná Ázia - geopolitika, konflikty a extrémizmus - Juza, Peter
Nebezpečenstvo etnických a teritoriálnych konfliktov a nárast náboženského (islamského) extrémizmu v postsovietskej Strednej Ázii po rozpade Sovietskeho zväzu. Bezpečnostné perspektívy spojené s vnútropolitickým vývojom v krajinách Strednej Ázie. Geopolitické postavenie Strednej Ázie v systéme medzinárodných vzťahov v rámci globalizujúceho sa sveta.