Paradigmy súčasných koncepcií manažmentu rizika v kontexte príspevku k finančnej výkonnosti podniku - Varcholová, Tatiana
Paradigmy tradičného manažmentu rizika. Paradigmy manažmentu podnikateľského rizika. Paradigmy celopodnikového manažmentu rizika. Rast príspevku manažmentu rizika k finančnej výkonnosti podniku. Podnikový manažment rizika je dnes vnímaný ako nepretržitý proces, ktorý sa kontinuálne vyvíja spoločne s podnikom čeliacim novým a nepredvídateľným finančným rizikám. Z hľadiska dlhodobej stratégie úspešného fungovania podniku sa stávajú aplikácie nových prístupov v manažmente rizika jednou z konkurenčných výhod v súčasnom svete bezprecedentnej neistoty.