Efektivita rozvojovej pomoci - dokáže rozvojová pomoc napomôcť hospodárskemu rozvoju? - Dudáš, Tomáš, 1976-
Keďže mnohé štáty, ktoré získali veľké objemy rozvojovej pomoci, naďalej patria medzi najchudobnejšie a najzaostalejšie krajiny na svete, sa v poslednom desaťročí otvorila diskusia o efektivite rozvojovej pomoci na medzinárodnej úrovni. Rozvojová pomoc a hospodársky rast v Afrike v rokoch 1970-1999. Vplyv rozvojovej pomoci na hospodársky rozvoj. Štúdia vedeckých pracovníkov Svetovej banky skúmajúca efektivitu rozvojovej pomoci, ktorá vyšla v r. 1999.