Rozvojová pomoc ako prejav identity donorskej krajiny (na príklade Portugalska) - Rusiňák, Peter
Komparatívne prednosti Portugalska, ktoré využíva vo svojej zahranično-politickej činnosti. Rozvojová pomoc - jeden zo základných pilierov zahraničnej politiky a nevyhnutný nástroj kontaktov so svetom. Strategický dokument portugalskej vlády :"Portugalská spolupráca v 21. storočí". Pomoc v subsaharskej Afrike. Priority portugalskej rozvojovej pomoci.