Retrospektíva a perspektíva viacjazyčnosti v procese európskej integrácie - Báráňová-Čiderová, Denisa, 1977-
Charakteristika jazykov EÚ. Jazyk ako faktor konkurencieschopnosti. Aktivity Európskej komisie, význam a vývoj v oblasti viacjazyčnosti. Rozširovanie ES/EÚ a vývoj počtu úradných jazykov. Jazyky s osobným štatútom.