Uzávierkové účtovné operácie v podvojnom účtovníctve - Mateášová, Martina, 1979-
Kontrola princípu bilančnej kontinuity. Preskúmanie zhody syntetických účtov a analytickej evidencie. Inventarizácia. Časové rozlíšenie nákladov a výnosov. Prepočet majetku a záväzkov v cudzej mene na slovenskú menu ku dňu, ku ktorému sa zostavuje účtovná závierka. Tvorba a zaúčtovanie opravných položiek a stanovenie ich výšky. Rezervy. Doúčtovanie nevyfakturovaných splnených dodávok majetku a služieb.