Actual position of women in economic of the Slovak Republic - Dubcová, Gabriela, 1968-
Analýza existujúceho stavu pozície žien v ekonomike SR. Porovnanie identických ekonomických atribútov rodovej rovnosti. Identifikácia reálneho ohodnotenia žien v súčasnom mzdovom systéme podnikov a inštitúcií. Definovanie aplikovaných princípov odmeňovania z hľadiska etiky podnikania. Analýza príčin diskriminácie žien v ekonomike SR. Charakteristika systému podpory ochrany ľudských práv žien. Odporúčané opatrenia pre zlepšenie pozície žien v ekonomike SR (podniková úroveň a úroveň štátu).