Peniaze robia peniaze...dokedy ešte? - Hölcz, Róbert
Prostredníctvom peňazí sa sprostredkováva výmena tovarov a služieb, určuje sa ich cena, realizujú sa platby a peniaze sú uchovávateľom hodnoty pre udržanie kúpnej sily v budúcnosti. Masa peňazí a rovnováha ekonomiky.