K vymedzeniu kategórií pozícia a rola štátu v medzinárodných vzťahoch - Weiss, Peter
Suverenita a pozície štátu. Charakter a kategórie zámerných pôsobení štátu v medzinárodnom prostredí. Rola štátu v zahraničnej politike.