Kosovo - problematická nezávislosť - Gurňák, Daniel
Vyhlásenie nezávislosti Kosova (február 2008). Poloha, administratívne členenie, štátne symboly. Fyzicko-geografická charakteristika. Obyvateľstvo. Hospodárstvo. Medzinárodná rozvojová pomoc.