Zákon č. 659/2007 Z.z. z 28. novembra 2007 o zavedení meny euro v Slovenskej republike v znení zákona č. 70/2008 Z.z. a zákona č. 270/2008 Z.z.
Zákon upravuje niektoré opatrenia a postupy súvisiace s prípravou na zavedenie a so zavedením meny euro v SR ako výlučného zákonného platidla, jednotnej meny a menovej politiky podľa právne záväzných aktov Európskych spoločenstiev.