[Ochrana prírodných liečebných kúpeľov v Slovenskej republike] - Pompurová, Kristína
Recenzia na monografiu Dariny Eliašovej, v ktorej autorka D. Eliašová reaguje na rozvoj trhu kúpeľníctva a poukazuje na potrebu ochrany slovenských prírodných liečebných kúpeľov. Monografia sumarizuje doterajšie poznatky o slovenských kúpeľoch, ktorých existenciu podmieňujú prírodné liečivé zdroje. Ochrana prírodných liečebných kúpeľov je nevyhnutná nielen z hľadiska ochrany zdravia obyvateľstva, ale aj z hľadiska rozvoja kúpeľného cestovného ruchu.