Koncernový controlling na příkladu firmy Bosch. Globalizace si žádá standardizaci - Kummel, Bernard
Ohodnotenie podľa výsledkov EAV - krátkodobo zameraný finančný motivačný systém. Dlhodobo orientovaný systém variabilného odmeňovania pre dlhodobý zisk spoločnosti - VALUE. Nová konštrukcia nákladového účtovníctva, výkonového účtovníctva a výsledkového účtovníctva (KLR). Prechod z externého a interného účtovníctva na IFRS. Podnikové procesy a informačné systémy. Zamestnanci a komunikácia.