Percepcia sociálnej identity Slovákov v Maďarsku a Maďarov na Slovensku komparatívna teoretická a empirická analýza - Homišinová, Mária
Teoretické východiská skúmania sociálnej identity. Trendy vývoja a aktuálny stav skúmania etno-sociálnej problematiky minorít. Posudzovanie sociálnej identity príslušníkov slovenskej a maďarskej minority. Metodika, vzťahový rámec analýzy a spracovanie dát. Výsledky posudzovania zložiek sociálnej identity v generačnom kontexte. Sumarizácia.