Slovenskí žiaci v európskych školách - Semanco, Emil
Snaha vlády o prehlbovanie jazykovej prípravy študentov. Sociálne štipendiá umožnili vyše tristo slovenským študentom štúdium v zahraničí. Prísny výber študentov vo Veľkej Británii. Podmienky pre štúdium v Nemecku, Rakúsku a Rusku. Spolupráca Ministerstva školstva so Španielskom a Talianskom.