Operačné riziko v bankovníctve - Oravíková Podoliaková, Katarína
Požiadavky na riadenie operačných rizík sa objavujú v predpisoch regulátora vo forme kvalitatívnych požiadaviek na riadenie procesov, kvality údajov a informačných tokov. Avšak komplexná systematická identifikácia všetkých operačných rizík, ich sledovanie a kvantifikácia sú predmetom bežnej bankovej činnosti iba posledných pár rokov a z dôvodu neexistencie regulačných pravidiel boli často i prehliadané. Vymedzenie pojmu operačné riziko. Súčasné kategórie operačného rizika. Riadenie operačného rizika. Identifikovanie a odhad rizika. Kvantifikácia a meranie rizika. Kolobeh riadenia operačného rizika.