Súčasný stav a perspektívy rozvoja verejnej správy - Škultéty, Peter
Základné poslanie verejnej správy v porovnaní s inými zložkami štátneho riadenia. Na podklade analýzy miestnej verejnej správy odporúča sa vykonanie určitých opatrení, a to v rámci miestnej štátnej správy a územnej samosprávy s akcentom na vybudovanie jednoduchej a účelnej organizačnej štruktúry verejnej správy.