Komparácia ekonomickej, sociálnej a vedecko-výskumnej úrovne Slovenska s krajinami EÚ - Sedlák, Mikuláš
Analýza ekonomickej a sociálnej úrovne Slovenska. Vývoj a súčasný stav výkonnosti ekonomiky SR. Priemerné reálne mzdy a dôchodky na Slovensku. Sociálna stratifikácia a životná úroveň v SR. Rozvoj výskumu, vývoja a inovácií. Vedomostná spoločnosť - priorita Slovenska. Stav výskumu, vývoja a inovácií na Slovensku. Možnosti rozvoja výskumu, vývoja a inovácií.