Metodické aspekty prípravy prednášky a spôsob jej prednášania - Táncošová, Judita
Najdôležitejšie atribúty metodiky prípravy prednášky a metodiky prednášania ako jednej z foriem vysokoškolskej výučby, ktorá pomáha pri zvyšovaní kvality v pedagogickom procese. Poukázanie na dve dôležité stránky prípravy vysokoškolského učiteľa, a to na bezprostrednú obsahovú prípravu a na metodickú prípravu a naznačenie najdôležitejších faktorov, ktoré ovplyvňujú prednášateľa. Učiteľ ich musí zvládnuť tak, aby prednáška splnila svoj cieľ.