Pohľad na účtovníctvo ako na uzatvorený systém účtov - Mičieta, Peter
Oboznámenie s účtovníctvom ako so systémom účtov, ktorý tvorí uzavretý systém. Poukázanie na skutočnosť, že bez poznania vnútorných väzieb, logiky ako aj celkovej stavby systému účtovníctva nemôže byť ekonóm dobrým finančným manažérom. Podstata logiky výstavby účtovného systému.