Požiadavky na rozvoj teórie finančného manažmentu verejnej správy - Nináčová, Valéria
Rozvoj trhovej ekonomiky SR vyvoláva zmeny v pôsobení subjektov verejnej správy a zvyšuje ich zodpovednosť za realizáciu úloh v rozvoji regiónov. Rastú nároky na zmeny systému ich finančného manažmentu, v oblasti financovania kapitálových výdavkov. Spolufinancovanie diel technickej a sociálnej infraštruktúry na báze partnerstva subjektov verejného a súkromného sektora.