Lízing z pohľadu DPH - Kolembus, Anton
Pojem lízing. Finančný prenájom v zákone o dani z príjmov, z hľadiska zákona o DPH. Účtovanie finančného prenájmu, príklady jeho účtovanie v jednoduchom a podvojnom účtovníctve. Úprava cezhraničného finančného prenájmu v zákone o DPH. Účtovanie finančného prenájmu hnuteľného majetku v EUR od prenajímateľa z iného členského štátu EÚ. Účtovanie finančného prenájmu motorového vozidla v EUR od prenajímateľa z iného členského štátu EÚ, platiteľa DPH. Postúpenie lízingovej zmluvy na nového nájomcu. Predčasné skončenie lízingovej zmluvy z dôvodu krádeže predmetu lízingu.