Regióny v období globalizácie - Zapletal, Vladimír
Svetová oblasť, svetové korporácie. Kontinentálne oblasti, regióny (makroregióny). Národné oblasti - národný štát. Administratívne oblasti národných štátov (príklad Slovenska).