Rozvoj Slovenska v kontexte poznatkovo - orientovanej spoločnosti - Čajka, Peter
Poznatkovo-orientovaná spoločnosť predstavuje nový prístup v problematike regionálneho rozvoja a regionálnej politiky. Nástup informačných a komunikačných technológií. Poznatky sú vnímané ako výrobný faktor a zároveň hnací motor sociálneho a ekonomického rozvoja. Poznatky predstavujú najvýznamnejší nástroj ekonomického rastu a konkurencieschopnosti krajín a regiónov. Rozvoj regiónov postavený na poznatkoch je zároveň determinovaný samotným rozvojovým potenciálom v regióne.