Daňová optimalizácia - Kolembus, Anton
Daňová optimalizácia predstavuje legálnu postupnosť krokov k vykázaniu takej daňovej povinnosti, ktorú je daňový subjekt nevyhnutne povinný odviesť štátu. Možnosti daňovej optimalizácie fyzických osôb. Uplatňovanie paušálnych výdavkov. Optimalizácia daňového základu uplatňovaním výdavkov na obstaranie dlhodobého hmotného majetku do daňových výdavkov. Rezervy ako nástroj daňovej optimalizácie. Zákonné opravné položky k pohľadávkam. Prechod účtovnej jednotky na hospodársky rok. Vplyv uplatňovania daňovej straty na optimalizáciu dane z príjmov.