Krize Evropského měnového systému v letech 1992-1993 jako argument pro společnou měnu - Dědek, Oldřich
Súhlasné a nesúhlasné reakcie na európsku Hospodársku a menovú úniu ako politický projekt. Kríza EMS v rokoch 1992-1993. Dve vlny ekonomických špekulácií. Korekcia vybočených kurzov. Finančná sila trhov a vlád v roku 1993. Prekazená konvergenčná hra. Dôsledky krízy EMS pre projekt menovej únie.