Rozdílné postavení států v globalizované ekonomice jako odraz působení silných zájmových skupin - Chlumský, Jiří
Analýza fenoménu pôsobenia silných záujmových skupín, najmä transnacionálnych korporácií na úpravy inštitucionálneho rámca národných štátov a z toho plynúce dôsledky pre rozdelenie dôchodkov v jednotlivých ekonomikách.