Nominálna a reálna úroková sadzba - Markovič, Peter, 1974-
Probklematika inflácie. Opatrenie, ktorým môže bojovať proti inflácii aj jednotlivec - investovanie voľných peňažných zdrojov, ktoré budú prinášať úrok. Stanovenie nominálnej úrokovej sadzby. Reálna úroková sadzba. Súčasná a budúca hodnota peňazí na základe zohľadnenia miery inflácie. Modelové prípady.