Peníze - historie a současnost - Šmahelová, Soňa
História vzniku peňazí. Zlatý štandard a menové dohody. Falošné peniaze. Bankovky nie sú najodolnejšie. Hotové peniaze ešte ostanú, aj napriek tomu, že častejšie sa volí bezhotovostný styk.