Quality of life in the urban environment of Bratislava : two time-spatial perspectives - Ira, Vladimír
Zhodnotenie a porovnanie dvoch štúdií kvality života, resp. životných podmienok na území mesta Bratislava, ktoré vznikli s časovým odstupom 20 rokov. V oboch týchto štúdiách boli použité identické metódy viacrozmernej analýzy a klasifikácie. Obe štúdie skúmali mesto Bratislava v rámci jeho administratívnych hraníc ku dňu sčítania v roku 1980 a 2001.