Transparentnost pojišťovací činnosti komerční pojišťovny, součást tržní disciplíny SolvencyII - Řezáč, František
Európska únia vedená snahou zvýšiť ochranu spotrebiteľa, príjma v poslednej dobe rad opatrení, ktoré by mali pomôcť tiež k ochrane spotrebiteľov finančných služieb, vrátane služieb poisťovacích. Jedným z týchto opatrení je aj prijatie Slovency II ako nástroja pre kontrolu platobnej spôsobilosti komerčných poisťovien a zaisťovien.