Zdanenie príjmov z investovaného kapitálu vo väzbe na medzinárodné zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia - Borčíková, Jana
Pojem dividendy, princíp zdanenia dividend, sadzba dane. Pojem majetok vo vzťahu k dividendám, spôsob zdaňovania. Zdanenie rozdelenia zisku (dividend) nerezidentných spoločností. Aktualizácia modelovej zmluvy OECD a komentára k nej. Podiely na zisku (dividendy), vyrovnacie podiely, podiely na likvidačnom zostatku podľa zákona o dani z príjmov. Prehľad sadzieb dane podľa príslušných zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia, ktoré sú uplatňované na príjmy charakteru dividend.