Strategický přístup ke klimatu - Porter, Michael E.
Klimatické zmeny majú rastúcu úlohu v obchodnej konkurencii. Emisie skleníkových plynov budú stále viac sledované a regulované a budú mať svoju cenu. Firemná politika voči klimatickým zmenám bude ovplyvnená očakávaním akcionárov a štandardmi vo vzťahu k sociálnej zodpovednosti. Prístup firmy ku klimatickým zmenám bude závisieť od odboru pôsobnosti a mal by zapadať do jej celkovej stratégie. Na zreteli treba mať fakt, aký je dopad aktivít danej firmy na klímu a naopak, ako meniaca sa klíma môže ovplyvniť podnikateľské a konkurenčné prostredie.