Stimulovanie zamestnancov v podnikateľskej sfére - Tichý, Miroslav
Dôležitosť motivácie zamestnancov, stimulovanie zamestnancov - hmotné, nehmotné. Stimulačné odmeny, systémy podielov. Základné princípy odmeňovania. Charakteristiky stupňov náročnosti pracovných miest a Zákonník práce. Zákaz diskriminácie pri odmeňovaní zamestnancov. Minimálne mzdové nároky. Naturálna mzda, mzda v cudzej mene, časová mzda, úkolová mzda, podielová mzda, zmiešaná mzda. Základné mzdové formy a doplnkové mzdové formy. Systém odmien mimomzdového charakteru, jeho výhody a nedostatky.