Nakupovanie začína byť otravné - Košťál, Daniel
Zmena prístupu k nakupovaniu - nakupovanie ako nutné zlo (hlavne rýchoobrátkových tovarov). Konvenience - pohoda, moderný životný štýl, či aktuálna potreba. Konvenience - špecifickejšie správanie spotrebiteľov, modernejšie maloobchodné formáty, či nové kocepty výrobkov. Nakupovanie a konveniencie, konveniencie a spotrebiteľ. Proces nakupovania prechádza pod vplyvom meniaceho sa životného štýlu rôznymi zmenami. Pohodlnosť, dostupnosť predajne, cenová úroveň, čerstvosť a kvalita tovarov, rýchlosť obsluhy, ústretovosť, zreteľné označenie cien ... - faktory, ktoré ovplyvňujú spokojnosť zákazníkov.