Nástrojový potenciál harmonizácie dopravy v orientácii na znižovanie zaťaženia železničnej dopravy - Romančíková, Eva
Problematickosť internalizácie negatívnych externalít. Interdisciplinárny charakter riešenia problematiky ochrany životného prostredia. Neefektívnosť pri vynakladaní finančných zdrojov na ochranu životného prostredia. Priame e nepriame nástroje environmentálnej politiky. Ciele internalizácie negatívnych externalít z dopravy a formy ich realizácie v SR. Európska únia a nástroje internalizácie dopravy.