Alternatívne formy financovania environmentálnych investícií vo verejnom sektore - Romančíková, Eva
Problematika alternatívnych mechanizmov podporujúcich vstup súkromného sektoru do verejného sektoru v spojitosti s ochranou životného prostredia. V rámci uplatňovania kofinančných mechanizmov podporujúcich vstup súkromného sektoru do poskytovania environmentálnych verejnoprospešných služieb je možné v transformujúcich sa ekonomikách uplatniť tieto modely: vykonávateľský model, BOT model. kooperačný model, koncesionársky model, contracting model, podielové financovanie, fondové financovanie, forfaiting. Nové mechanizmy pre spriechodnenie zahraničnej pomoci pri financovaní environmentálnych investícií: garančný pôžičkový program, mechanizmus spoločnej implementácie, swapový mechanizmus - dlh na životné prostredie.